A mi jegeskávéink egy mennyei, instant jegeskávé porból készülnek egy turmixgép vagy shaker és különböző kávészirupok használatával. Az alapanyagok kiszerelése igazán gazdaságos, 1 kg jegeskávé porból kb. 50 adag italt tudunk készíteni! A szirupok pedig egy adagolópumpa segítségével 1 cl pontossággal adagolhatók.
Igazából itt csak ötleteket, ízkombinációkat tudunk adni, mert a hozzávalók mennyiségét mindenki ízlés szerint adagolhatja. Szintén ízlés szerint keverhető a jegeskávé por vízzel vagy tejjel is, édesíteni egyáltalán nem vagy csak nagyon kicsit szükséges.
1 adag jegeskávéhoz kb 1,2-1,5 dl folyadékot, 3-4 jégkockát 1 evőkanál jegeskávé port és 1-2 cl szirupot javasolunk.
Ahogy a fenti képen jól látszik, a turmix vagy shaker szép habosra keveri a kávét, ezt még igény szerint tovább díszíthetjük.
Lássuk akkor a jegeskávé recepteket:
1.Fahéjas csokoládé jegeskávé
jegeskávépor, tej vagy víz, csokoládé- és fahéjszirup
2. Csokismeggy jegeskávé
jegeskávépor, tej vagy víz, csokoládé- és meggyszirup
3. Karamell jegeskávé
jegeskávépor, tej vagy víz, karamell szirup
4. Ír krém jegeskávé
jegeskávépor, tej vagy víz, ír krém szirup
5. Tiramisu jegeskávé
jegeskávépor, tej vagy víz, tiramisu szirup
6. Rumos jegeskávé
jegeskávépor, tej vagy víz, rum szirup
7. Vanília jegeskávé
jegeskávépor, tej vagy víz, vaníliaszirup
+1. Mandula jegeskávé
jegeskávépor, tej vagy víz, mandulaszirup
Hogy mi a különbség a jegeskávé és a frappé között, ebből a cikkből megtudhatod!>>