Kávétorta

Ezt a különleges, kávés- mascarpones krémmel töltött tortát a kávékedvelőknek szinte kötelező kipróbálni!

A receptet – mely szerencsére könnyen elkészíthető –  a Süss Velem weboldalán találtuk.

Lepd meg magadat és a családodat ezzel az igazán finom kávétortával!

A kávétorta receptje:

(A kávétorta receptjében felsorolt hozzávalók egy 26 cm átmérőjű tortához elegendőek)

Hozzávalók a tortalapokhoz:

  • 10 tojás,
  • 10 evőkanál cukor,
  • 9 evőkanál liszt,
  • csipet só,
  • sütőpor,
  • fél evőkanál kakaópor,
  • 1 evőkanál nescafe.

Hozzávalók a krémhez:

  • 25 dkg mascarpone,
  • 7,5 dl cukrásztejszín,
  • 15 dkg porcukor,
  • ízlés szerint főzött feketekávé.

A kávétorta elkészítése:

  1. A tojásokat válaszd szét. A tojásfehérjéket verd kemény habbá és add hozzá kanalanként a cukrot.
  2. A tojássárgájákat keverd ki kicsit és add hozzá a nescafét, majd lazítsd fel egy kis fehérjehabbal.
  3. Add hozzá a keverékhez a lisztet, a sütőport és a csipet sót.
  4. Forgasd bele a masszába a maradék tojásfehérjehabot.
  5. A sütőt melegítsd elő 180 fokra.
  6. A piskótamasszát töltsd bele egy sütőpapírral kibélelt  tortaformába és tedd a sütőbe.
  7. Miután feljött a piskóta, a hőmérsékletet csökkentsd 150 fokra és tűpróbáig süsd a piskótát.
  8. Ha kész a piskóta, hagyd kihűlni, majd vágj belőle három tésztakorongot.
  9. A kávés krémhez keverd ki robotgéppel a mascarponét a porcukorral.
  10. A tejszínt verd kemény habbá, majd keverd össze a mascarponés krémmel.
  11. Végül add a krémhez a feketekávét ízlésed szerint.
  12. Ha nem ” elég” barna a krémed tehetsz bele egy kis kakaóport.

A kávétorta összeállítása:

  1. A piskótalapokat töltsd be egyenletesen a kávés krémmel, majd a maradékkal vond be a torta tetejét és oldalát.
  2. Díszítsd ki a kávétortát csokidísszel, csokiból készült kávébab szemekkel, vagy valódi kávészemekkel.

Ha kíváncsi vagy még más kávétorta receptre, akkor itt találsz egyet angol nyelven>>

Vélemény, hozzászólás?