Ezt a különleges, kávés- mascarpones krémmel töltött tortát a kávékedvelőknek szinte kötelező kipróbálni!
A receptet – mely szerencsére könnyen elkészíthető – a Süss Velem weboldalán találtuk.
Lepd meg magadat és a családodat ezzel az igazán finom kávétortával!
A kávétorta receptje:
(A kávétorta receptjében felsorolt hozzávalók egy 26 cm átmérőjű tortához elegendőek)
Hozzávalók a tortalapokhoz:
- 10 tojás,
- 10 evőkanál cukor,
- 9 evőkanál liszt,
- csipet só,
- sütőpor,
- fél evőkanál kakaópor,
- 1 evőkanál nescafe.
Hozzávalók a krémhez:
- 25 dkg mascarpone,
- 7,5 dl cukrásztejszín,
- 15 dkg porcukor,
- ízlés szerint főzött feketekávé.
A kávétorta elkészítése:
- A tojásokat válaszd szét. A tojásfehérjéket verd kemény habbá és add hozzá kanalanként a cukrot.
- A tojássárgájákat keverd ki kicsit és add hozzá a nescafét, majd lazítsd fel egy kis fehérjehabbal.
- Add hozzá a keverékhez a lisztet, a sütőport és a csipet sót.
- Forgasd bele a masszába a maradék tojásfehérjehabot.
- A sütőt melegítsd elő 180 fokra.
- A piskótamasszát töltsd bele egy sütőpapírral kibélelt tortaformába és tedd a sütőbe.
- Miután feljött a piskóta, a hőmérsékletet csökkentsd 150 fokra és tűpróbáig süsd a piskótát.
- Ha kész a piskóta, hagyd kihűlni, majd vágj belőle három tésztakorongot.
- A kávés krémhez keverd ki robotgéppel a mascarponét a porcukorral.
- A tejszínt verd kemény habbá, majd keverd össze a mascarponés krémmel.
- Végül add a krémhez a feketekávét ízlésed szerint.
- Ha nem ” elég” barna a krémed tehetsz bele egy kis kakaóport.
A kávétorta összeállítása:
- A piskótalapokat töltsd be egyenletesen a kávés krémmel, majd a maradékkal vond be a torta tetejét és oldalát.
- Díszítsd ki a kávétortát csokidísszel, csokiból készült kávébab szemekkel, vagy valódi kávészemekkel.
Ha kíváncsi vagy még más kávétorta receptre, akkor itt találsz egyet angol nyelven>>