Kávés palacsinta

A palacsinta szinte mindenki kedvence!

Számtalan variációban, ezerféle töltelékkel megtöltve ismert.

A kávés palacsinta elkészítése sem bonyolultabb, mint bármely más töltelékes palacsintáé.

 

 

 

A kávés palacsintához édes tésztájú palacsintát készítünk 30 dkg finom lisztből 2 db tojással, 1 ek cukorral és annyi szódával, hogy tejszín sűrűségű tésztát kapjunk.

A krémet  karamell ízű pudingporból készítjük úgy, hogy  3 dl tejjel és 1 dl feketekávéval főzzük fel.

A kisütött palacsintákat megtöltjük a kávés krémmel, feltekerjük, és a tetejét tejszínhabbal, sziruppal vagy öntettel leöntve díszítjük.

Mi olvasztott mogyorókrémmel díszítettük, isteni finom lett!

 

Vélemény, hozzászólás?