A cappuccinos muffin igazi ínyenceknek való!
Karakteres, fűszeres ízével elvarázsol.
Cappuccinos muffin hozzávalók:
- 25 dkg finomliszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 2 tojás
- 15 dkg cukor
- 15 dkg vaj vagy margarin
- 1 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál instant kávé
- 3 evőkanál instant cappuccino por
- 1 kávéskanál fahéj
- 1,5 dl tej
A cappuccinos muffin elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra.
- A lisztet egy tálban elkeverjük a sütőporral, szódaporral, cukorral, kávéval, kapucsínóporral és a fahéjjal.
- A vajat a mikróban kicsit meglangyosítjuk. Hozzáadjuk a tojást és a tejet. Rövid keverés után a lisztes anyagokat beleforgatjuk a nedves keverékbe.
- A muffin formát előkészítjük (ha kell kikenjük, vagy muffin papírral béleljük) és a mélyedéseket 2/3-ig töltjük a masszával.
- Még a sütés előtt néhány muffin tetejére szórhatunk kevés instant kávét a még kávésabb íz elérése érdekében.
- A muffinokat 25 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni és kivesszük a muffinokat a formából.
Igazán karakteres íze miatt mindenki nagyon szereti a cappuccinos muffint.