Cappuccinos muffin

A cappuccinos muffin igazi ínyenceknek való!

Karakteres, fűszeres ízével elvarázsol.

Cappuccinos muffin hozzávalók:

  • 25 dkg finomliszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg vaj vagy margarin
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál instant kávé
  • 3 evőkanál instant cappuccino por
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1,5  dl tej

A cappuccinos muffin elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra.
  2. A lisztet egy tálban elkeverjük a sütőporral, szódaporral, cukorral, kávéval, kapucsínóporral és a fahéjjal.

    kisűlt cappuccinos muffin

  3. A vajat a mikróban kicsit meglangyosítjuk. Hozzáadjuk a tojást és a tejet. Rövid keverés után a lisztes anyagokat beleforgatjuk a nedves keverékbe.
  4. A muffin formát előkészítjük (ha kell kikenjük, vagy muffin papírral béleljük) és a mélyedéseket 2/3-ig töltjük a masszával.
  5. Még a sütés előtt néhány muffin tetejére szórhatunk kevés instant kávét a még kávésabb íz elérése érdekében.
  6. A muffinokat 25 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni és kivesszük a muffinokat a formából.

Igazán karakteres íze miatt mindenki nagyon szereti a cappuccinos muffint.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.