Igazi különlegesség a cappuccino krém! Édesszájú kávékedvelők könnyen a rabjává válhatnak.
A cappuccino krémet töltheted tortába, piskótatekercsbe, muffinok belsejébe és tetejére, vagy akár önálló pohárkrémként is isteni finom lehet!
Cappuccino krém recept:
- 25 dkg mascarpone sajt,
- 2 dl habtejszín,
- 2 evőkanál instant cappuccinopor,
- 4 evőkanál porcukor,
- 1 csomag vaníliás cukor.
A cappuccino krém elkészítése:
- A tejszínt egy tálba öntjük és a robotgép magas fokozatán felverjük.
- Ha a tejszín már kemény, hozzáadjuk a mascarpone sajtot. Ezzel már csak alacsony fokozaton keverjük. Majd kanalanként adagoljuk a cukrot és a többi hozzávalót.
- Ezekkel még egyszer átkeverjük és már el is készült a krém.
Tanácsok a cappuccino krém készítéséhez, felhasználásához:
- Fontos, hogy a tejszínt felhasználás előtt legalább 4 órára hűtőbe tegyük. Így tudjuk majd szépen felverni.
- Hulala növényi tejszínt ajánljuk, mert ezt mindig remekül fel lehet verni és később sem folyik szét.
- A cappuccino krémet tölthetjük tortába, piskótába, tehetjük muffinok tetejére, de akár pohárkrémet is készíthetünk belőle.
- Díszítéshez is kiváló,habzsákba töltjük és krémrózsákat nyomunk a desszertre.