Cappuccino krém

Igazi különlegesség a cappuccino krém! Édesszájú kávékedvelők könnyen a  rabjává válhatnak.

A cappuccino krémet töltheted tortába, piskótatekercsbe, muffinok belsejébe és tetejére, vagy akár önálló pohárkrémként is isteni finom lehet!

Cappuccino krém recept:

  • 25 dkg mascarpone sajt,
  • 2 dl habtejszín,
  • 2 evőkanál instant cappuccinopor,
  • 4 evőkanál porcukor,
  • 1 csomag vaníliás cukor.

A cappuccino krém elkészítése:

  1. A tejszínt egy tálba öntjük és a robotgép magas fokozatán felverjük.
  2. Ha a tejszín már kemény, hozzáadjuk a mascarpone sajtot. Ezzel már csak alacsony fokozaton keverjük. Majd kanalanként adagoljuk a cukrot és a többi hozzávalót.
  3. Ezekkel még egyszer átkeverjük és már el is készült a krém.

Tanácsok a cappuccino krém készítéséhez, felhasználásához:

  • Fontos, hogy a tejszínt felhasználás előtt legalább 4 órára hűtőbe tegyük. Így tudjuk majd szépen felverni.
  •  Hulala növényi tejszínt ajánljuk, mert ezt mindig remekül fel lehet verni és később sem folyik szét.
  • A cappuccino krémet tölthetjük tortába, piskótába, tehetjük muffinok tetejére, de akár pohárkrémet is készíthetünk belőle.
  • Díszítéshez is kiváló,habzsákba töltjük és  krémrózsákat nyomunk a desszertre.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.