A frappé egy görög eredetű, nyári hűsítő ital, melyet hosszú nyakú pohárban, szívószállal és jégdarabokkal kínálnak.
A “sima” görög frappé elkészítéséhez nem kell sem túl nagy tudomány, sem túl sok alapanyag.
2 púpos kávéskanál instant kávét, 2 ek cukrot, 50 ml hideg vizet egy shakerben vagy turmixgépben jól összekeverünk, egészen addig, míg a tetején szép, világosbarna hab keletkezik.
Egy magas nyakú pohár aljára teszünk pár jégkockát, 20-25 ml tejet és öntsük rá a felrázott kávét. Szívószállal fogyasszuk.
Ha nincs kedved a frappé recept összetevőivel bajlódni, vagy szívesen kipróbálsz különböző ízesített verziókat, próbáld ki a több ízben ( eper, vanília, csokoládé, kávé ) kapható instant frappé alapjainkat.
Nem csak hogy isteni finom, krémes finomságot kapsz, hanem rengeteg időt is meg tudsz spórolni. Az instant frappét ugyanis pár perc alatt elkészítheted.
Az instant frappé elkészítésének receptje:
40-50 g frappé port, 4-5 jégkockát 120 ml tejjel összeturmixolunk és már tálalhatjuk is.
Fogyaszthatjuk így simán, habos változatban, de díszíthetjük ugyanúgy, mint a forró kávénkat, szórhatunk rá fahéjat, kakaóport vagy csokireszeléket, megturbózhatjuk egy nagy adag tejszínhabbal, amire szirupot öntünk, vagy gyümölcsdarabokat szórunk.
Hogy mi a különbség a jegeskávé és a frappé között, ebből a bejegyzésből megtudhatod!>>