Nagypapa kávékelyhe

A Nagypapa kávékelyhe egy eredeti olasz kávédesszert!

Az elkészítése nem igényel különösebb szaktudást, akár a gyerekek is könnyen elkészíthetik ezt a kávés finomságot!

A nagypapa kávékelyhe valójában nem más, mint egy finom, hideg kávétejszín.

Hozzávalók:

Elkészítése:

Lefőzzük a feketekávét, és hagyjuk lehűlni.

Egy edényben összekeverjük a hozzávalókat, egészen addig, míg krémes állagot nem kapunk.

Ezután legalább 2 órán át pihentessük a hűtőben, időnként megkeverve.

Töltsük nyomózsákba és annak segítségével tálaljuk poharakba, a tetejét kávészemekkel díszíthetjük.

Másik variáció, hogy a krém állag elérése után azonnal poharakba töltjük, s így hűtjük le.

Ízlés szerint likőrrel, sziruppal ízesíthetjük.

A krémet fagyasztóban is tárolhatjuk, fogyasztás előtt kb 10-15 perccel vegyük elő.

Vélemény, hozzászólás?