A Nagypapa kávékelyhe egy eredeti olasz kávédesszert!
Az elkészítése nem igényel különösebb szaktudást, akár a gyerekek is könnyen elkészíthetik ezt a kávés finomságot!
A nagypapa kávékelyhe valójában nem más, mint egy finom, hideg kávétejszín.
Hozzávalók:
- 500g hideg, cukrozott tejszín
- 2 csésze feketekávé
- 2 evőkanál cukor
- vanília szirup ( ízlés szerint )
- 1 evőkanál instant kávé
Elkészítése:
Lefőzzük a feketekávét, és hagyjuk lehűlni.
Egy edényben összekeverjük a hozzávalókat, egészen addig, míg krémes állagot nem kapunk.
Ezután legalább 2 órán át pihentessük a hűtőben, időnként megkeverve.
Töltsük nyomózsákba és annak segítségével tálaljuk poharakba, a tetejét kávészemekkel díszíthetjük.
Másik variáció, hogy a krém állag elérése után azonnal poharakba töltjük, s így hűtjük le.
Ízlés szerint likőrrel, sziruppal ízesíthetjük.
A krémet fagyasztóban is tárolhatjuk, fogyasztás előtt kb 10-15 perccel vegyük elő.